Saturday, April 12, 2014

Semolina porridge with strawberries and maple syrup (манная каша с клубникой и кленовым сиропом на завтрак)

When you get tired of oatmeal for breakfast you can try some semolina porridge. I like to add some strawberries (or other berries) and maple syrup to it. These make a perfect combination:)

Когда овсянка надоела, на помощь приходит манная кашка. В качестве добавки я люблю клубнику (либо другие ягоды) и кленовый сироп. Отличное сочетание, на мой взгляд!


If you do not know how to make semolina porridge here is my recipe, it is very simple :)
Ingredients (makes 1 serving):
250 ml of milk
1 tbs of semolina
That is all that we need. I make semolina porridge without sugar or butter. If you want it to be more sweet and buttery you can add them. Bring the milk to a boiling point (but do not boil it so that all the nutritious elements and vitamins stay!). Slowly pour in the semolina and then mix it with a fork quickly so that there will be no lumps. Cook the porridge for about 4 minutes and then let it stay for another 5 minutes. Serve it with some berries and 1 tbs of male syrup on top.

Bon Appétit!

Кто не знает как готовить манную кашу, вот рецептик. Это очень просто :)
Ингредиенты (на 1 порцию):
250 мл молока
1 ст.л. манной крупы
Вот и все, что нам понадобится. Я готовлю кашу без добавления сахара и сливочного масла, но если кто-то любит послаще и пожирнее, то можно добавить. Итак, доводим до кипения молоко (но не кипятим, иначе все полезгные свойства молока уйдут!). Тонкой струйкой всыпаем манную крупу и сразу же начинаем быстро помешивать кашу вилкой, как венчиком. Это нужно для того чтобы не образовались комочки. Варим кашу примерно 4 минуты и потом даем настояться под крышкой еще 5 минут. Подавать горячей, добавив клубничку и 1 ст.л. кленового сиропа.

Приятного аппетита!

No comments: